Lorentzhof

Wonen met zorg in de mooie Burgemeesterswijk. In een groene, boomrijke omgeving ligt Lorentzhof tussen de Zoeterwoudsesingel en de Lorentzkade. De gezellige binnenstad van Leiden met markt, musea en restaurants is vlakbij.

Lorentzhof is in 2016 duurzaam gerenoveerd tot een comfortabel en prachtig verpleeghuis. Lorentzhof heeft vijf groepswoningen voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Sleutelwoorden zijn: huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving. Daarnaast zijn er 27 ruime tweekamerappartementen ​en 7 één kamerappartementen voor mensen met lichamelijke beperkingen en een intensieve zorgvraag met behandeling.

Lorentzhof  heeft een restaurant waar bewoners lunchen, dineren en koffie kunnen drinken, uiteraard met iets lekkers erbij. De pedicure is regelmatig aanwezig en zijn er afspraken te maken met een zelfstandige kapper.

U komt mogelijk in aanmerking voor een plek in Lorentzhof als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen en 24 uur per dag zorg of toezicht nodig heeft. U kunt in Lorentzhof wonen met een zorgzwaartepakket (ZZP V&V)  5, 6, 7, 8 en 10.

De duurzaamheid van het gerenoveerde pand komt tot uiting in het gebruik van milieuvriendelijke materialen, waterbesparende maatregelen en optimale isolatie. Bovendien heeft Lorentzhof een unieke watermistinstallatie, die de brandveiligheid enorm vergroot.

Rondleiding

Bent u benieuwd hoe woonzorgcentrum Lorentzhof eruit ziet? Bekijk dan dit filmpje.

Bezoekadres

Lorentzhof
Lorentzhof 1
2313 GA Leiden

071 514 95 45

Vrijwilligerswerk

Wil jij als vrijwilliger aan de slag in een van onze Woonzorglocaties?
Lees nu meer…