Het Gebouw

Ruimtelijk en vertrouwd wonen voor mensen met dementie in Het Gebouw in Leiden-Noord, een gezellige wijk waarin de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd. Het winkelcentrum is op vijf minuten loopafstand.

De ruim opgezette groepswoningen voor kleinschalig wonen hebben een rustige ligging op de eerste en tweede etage van Het Gebouw. Sleutelwoorden zijn: huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving. Zoveel mogelijk wonen zoals thuis, bijvoorbeeld door samen te koken, TV te kijken of de was op te vouwen. Daarnaast bieden de ruime, lichte tweekamer appartementen privacy aan de bewoners. Regelmatig komen de pedicure en kapper langs.

Het Gebouw is geschikt voor mensen met een psychogeriatrische aandoening en met een intensieve zorgvraag in een gesloten woonomgeving. U kunt hier wonen met CIZ indicaties: ZZP V&V 5 en 7.

Het Gebouw is een multifunctioneel gebouw uit 2013 waarin niet alleen de groepswoningen van Libertas Leiden gevestigd zijn, maar ook drie basisscholen, een bibliotheek, een buurtcentrum, buitenschoolse opvang en diverse maatschappelijke voorzieningen. Het Gebouw staat dus midden in de samenleving en daar horen mensen met dementie uiteraard bij.

Rondleiding

Bent u benieuwd hoe Kleinschalig woonzorgcentrum Het Gebouw eruit ziet? Bekijk dan dit filmpje.

Bezoekadres

Het Gebouw
Bonaireplein 34
2315 HG Leiden
071 516 81 68

Groepswoning 1: 06 515 274 90
Groepswoning 2: 06 515 278 10
Groepswoning 3: 06 515 281 22

Vrijwilligerswerk

Wil jij als vrijwilliger aan de slag in een van onze Woonzorglocaties?
Lees nu meer…