Vrijwillig aan de slag?

Vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op de professionele zorg en welzijn. De motivatie voor vrijwilligerswerk verschilt per persoon: iets voor een ander doen, iets teruggeven aan de mensen die ons land opgebouwd hebben, een zinvolle daginvulling, de Nederlandse taal oefenen, werkervaring opdoen.

In onze woonzorgcentra spelen vrijwilligers een belangrijke rol bij activiteiten in het dagelijks leven, denk hierbij aan activiteiten met bewoners, in het restaurant, het besturen van de rolstoelbus, koffie schenken, bezoekvrijwilliger bij bewoners, wandelvrijwilliger etc.
In onze vier woonzorgcentra wonen voornamelijk ouderen met een zorgindicatie. Onze woonzorgcentra staan in de wijk en in de wereld. Onze vrijwilligers hebben een zeer diverse achtergrond, afkomst en leeftijd. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten, waardoor ieder op zijn eigen manier onze bewoners iets kan bieden. De motivatie voor vrijwilligerswerk verschilt ook per persoon: iets voor een ander doen, iets teruggeven aan de mensen die ons land opgebouwd hebben, een zinvolle dag invulling, de Nederlandse taal oefenen, werkervaring opdoen.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

Libertas Leiden is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met geduld, begrip en belangstelling voor onze doelgroep.
Wil jij vrijwilligerswerk doen binnen Libertas Leiden, een organisatie met vele mogelijkheden en kansen?

We vragen geen specifieke diploma’s of talenten, wel een hart voor de oudere medemens, interesse in hen en een open, vriendelijke en respectvolle houding. Ook is een basisbeheersing van de Nederlandse taal vereist en is het voor de continuïteit prettig als de vrijwilliger minimaal een aantal maanden wil blijven. Vrijwilligers participeren nooit in de persoonlijke verzorging van bewoners, maar ondersteunen altijd onze medewerkers.

Vrijwillig aan de slag?

Gewoon doen!
Bekijk onze vacatures op
www.werkenbijlibertasleiden.nl