Volledig Pakket Thuis

Ons Volledig Pakket Thuis bevat alle zorg en diensten die nodig zijn om zelfstandig en met plezier, in uw eigen omgeving te blijven wonen. Zo kunnen wij de maaltijden verzorgen, het huishouden doen, zorg verlenen en ondersteunende begeleiding bieden.
U heeft de regie over uw dag en samen met u maken wij afspraken die wij vastleggen in een persoonlijk zorgplan. Mocht er iets veranderen in uw situatie, dan kijken we samen met u en uw mantelzorger wat we kunnen aanpassen.
Voor het Volledig Pakket Thuis is een WLZ-indicatie nodig. Onze wijkverpleegkundigen en casemanagers dementie kunnen u helpen bij deze aanvraag.

Hoe stelt u het beste pakket samen?
Hoe het persoonlijk pakket eruit ziet is afhankelijk van uw wensen, behoeften en de indicatiestelling van uzelf en/of uw partner. Tijdens het intakegesprek stellen wij samen met u het pakket vast.

Volledig Pakket Thuis – ons aanbod
Persoonlijke verzorging: Ondersteuning en begeleiding bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (o.a. lichamelijke verzorging en aankleden).
Verpleegkundige zorg: Ondersteunen en begeleiden bij wondverzorging, stomazorg, medicatie inname en injectietherapie.
Individuele begeleiding: Samen bijvoorbeeld boodschappen doen, een spelletje spelen of buiten wandelen.
Dagbesteding: Dagactiviteiten in groepsverband met persoonlijke aandacht gericht op welzijn, structuur en zelfregie in onze twee dagbestedingscentra.
Vervoer naar dagbesteding: Passend vervoer naar de locatie en weer terug.
Huishoudelijke hulp: Ondersteuning bij het schoonhouden van uw woning, wassen en strijken.
Casemanagement dementie: De casemanager dementie helpt u en uw naasten om te gaan met de gevolgen van dementie in het dagelijks leven. De casemanager geeft advies en ondersteuning bij praktische zaken, legt contact met zorgverleners, bemiddelt en helpt u om de zorg vorm te geven.
Alarmering: Met één druk op de knop krijgt u contact met de alarmcentrale en als het nodig is komt er zo snel mogelijk iemand naar u toe.
Maaltijdservice: Geniet van dagelijks vers bereide maaltijden uit onze eigen keukens. U kunt ervoor kiezen om de maaltijden thuis te laten bezorgen of u kunt deze nuttigen in een van onze wijkrestaurants.
Boodschappen(geld): U krijgt maandelijks een bedrag op uw rekening gestort voor dagelijkse boodschappen (ontbijt, lunch, diner). Wij kunnen de boodschappen voor u of samen met u doen.

Past het Volledig Pakket Thuis bij u?
Samen met u kijken we naar uw wensen en behoeften en wij helpen u bij het aanvragen van een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz) via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Wat zijn de kosten voor het Volledig Pakket Thuis?
Voor het Volledig Pakket Thuis betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. U kunt zelf op www.hetcak.nl/rekenhulp berekenen
wat uw eigen bijdrage is of bellen met telefoonnummer 0800 00 87.

Goed om te weten
• Kosten voor medicatie, huisartsenzorg en tandheelkundige zorg vallen niet onder het Volledig Pakket Thuis en komen ten laste van de Zorgverzekeringswet.
• De inrichting van de woning en de woonlasten betaalt u zelf, net zoals u gewend bent.
• Voor woningaanpassingen en hulpmiddelen kunt u een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Deskundig team van professionals
Ons Volledig Pakket Thuis wordt verzorgd door een deskundig team in Leiden. Samen met onze wijkverpleegkundigen, casemanagers, verzorgenden, helpenden en zorgassistenten bieden wij een zorgpakket aan dat bij u past.

Bent u geïnteresseerd in het Volledig Pakket Thuis?
We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.
U kunt contact opnemen met onze zorgconsulent voor een afspraak of meer informatie.
Telefoon: 071 – 5 168 168 – tijdens kantooruren
E-mail: klantenservice@libertasleiden.nl

Bent u geïnteresseerd in ons Volledig Pakket Thuis?

We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.
U kunt contact opnemen met onze zorgconsulent voor een afspraak of meer informatie.
071 516 81 68 – tijdens kantooruren
of per e-mail.

Downloads