Vrienden van Libertas Leiden

Stichting Vrienden van Libertas Leiden zet zich in om iets extra’s te bieden aan de cliënten van Libertas Leiden. Dit doet de stichting door geld beschikbaar te stellen voor sociale en ontspannende activiteiten en/of materialen die deze activiteiten mogelijk maken en waar Libertas Leiden zelf geen extra budget voor heeft.

Waarom vriend worden

De financiering van de zorg voor bewoners en cliënten van verzorgingshuizen gebeurt vanuit de WLZ. De overheid ziet het welzijn van bewoners en cliënten niet als eerste prioriteit. De belangrijkste prioriteit in de verzorgingshuizen vinden zij de zorg aan het bed. De Stichting Vrienden van Libertas Leiden zet zich in, eventueel met behulp van diverse fondsen en instanties, om een bijdrage te leveren aan het welzijn van bewoners en cliënten. Zij zet zich in voor de extraatjes, die spreekwoordelijke ‘kers op de taart’.

Doelstelling van de Vriendenstichting

Het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van de te Leiden gevestigde instellingen beheerd en/of geëxploiteerd door de te Leiden gevestigde Stichting Libertas Leiden en het bevorderen van de belangen van Stichting Libertas Leiden in het algemeen.

Ontstaan Stichting Vrienden van Libertas Leiden

In 2005 is er een steunstichting opgericht voor zorgcentrum Lorentzhof. In 2013 is deze omgezet in een steunstichting van Libertas Leiden, omdat Lorentzhof onderdeel werd van de sector Wonen met Zorg van Libertas Leiden, een sector bestaande uit 4 locaties.

Nadat de Stichting Vrienden van Lorentzhof een legaat had ontvangen en diverse fondsen had aangeschreven, is er een rolstoelbus aangeschaft. Deze bus biedt de mogelijkheid om met cliënten, die niet meer zelfstandig de deur uit kunnen, uitstapjes te maken. Hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Zo heeft de stichting na de renovatie van Lorentzhof met het voor Lorentzhof geoormerkte geld een Sonos geluidsysteem door de gehele locatie en een tovertafel gefinancierd. Als klap op de vuurpijl is er prachtig tuinmeubilair aangeschaft voor het terras bij het restaurant van Lorentzhof.

Vriend worden?

Al vanaf €15,- per jaar kunt u vriend worden en maakt u het leven van bewoners in een verzorgingshuis, cliënten thuis, maar ook van buurtbewoners net een beetje plezieriger.

Wilt u ook uw steentje bijdragen en vriend worden? Word vriend!

Het bestuur van de stichting

Roy Klerks, voorzitter (rechts onder)
Elly Kouwenberg, bestuurslid (midden voor)
Magda Louwerse, secretaris (links onder)
Ronald Bonthond, penningmeester (rechts boven)
Corine Heemskerk, bestuurslid (links boven)