Robijnhof

De bouw van Robijnhof is klaar! Onze bewoners zijn in februari 2024 in het toekomstbestendige en sfeervolle verpleeghuis komen wonen.                         Robijnhof is speciaal voor mensen met dementie gebouwd en bestaat uit kleinschalige woonvormen geschikt voor 40 bewoners.

Het voormalige verzorgingshuis aan het einde van de Diamantlaan was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de zorgvraag. De komende jaren neemt het aantal ouderen met dementie in onze regio sterk toe. Libertas Leiden speelt hierop in door extra plaatsen voor mensen met dementie te realiseren in de vorm van kleinschalig wonen. Dit hebben wij nu al in onze locaties Lorentzhof, Het Gebouw en in Rijn en Vliet.

In de nieuwe Robijnhof kunnen we 40 bewoners plaatsen met een psychogeriatrische aandoening en een CIZ indicatie 5 en 7.

Kleinschalig wonen met belevingsgerichte zorg
In Robijnhof zijn in totaal vijf kleinschalige woningen, elk met een huiskamer en daaromheen acht appartementen. Daarnaast beschikt de locatie over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin. Samen met het verzorgend personeel vormt elke woongroep zo een eigen huishouden. De bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij het dagelijkse huishouden door bijvoorbeeld te helpen bij het koken, de was op te vouwen en samen te eten.
Persoonlijke aandacht, vrijheid en eigen regie voor bewoners staan voorop bij Libertas Leiden. Bewoners bepalen zelf hoe zij leven, met wie zij omgaan en wat ze doen. De zorg beweegt met hen mee, in plaats van andersom.

Wanneer u vragen heeft over onze wachtlijst voor Robijnhof, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 071-5168168 of  klantenservice@libertasleiden.nl 

Bezoekadres

Robijnhof
Robijnhof 78
2332 KJ LEIDEN
071 5168 168
wat is jouw zorgkant

Wil je werken in deze spiksplinternieuwe  locatie?

Bij ons kan je echt alle (zorg)kanten op!
Lees nu meer want alles is bespreekbaar.