Robijnhof

De bouw van Robijnhof is bijna klaar.
Eind november is de oplevering en betrekken onze bewoners het toekomstbestendige
en sfeervolle verpleeghuis in februari 2024.
De nieuwe Robijnhof is speciaal voor mensen met dementie gebouwd en bestaat uit
kleinschalige woonvormen geschikt voor 40 bewoners.

Het voormalige verzorgingshuis aan het einde van de Diamantlaan was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de zorgvraag. De komende jaren neemt het aantal ouderen met dementie in onze regio sterk toe. Libertas Leiden speelt hierop in door extra plaatsen voor mensen met dementie te realiseren in de vorm van kleinschalig wonen. Dit hebben wij nu al in onze locaties Lorentzhof, Het Gebouw en in Rijn en Vliet.

In de nieuwe Robijnhof kunnen we 40 bewoners plaatsen met een psychogeriatrische aandoening en een CIZ indicatie 5 en 7. De psychogeriatrische bewoners van Rijn en Vliet zullen straks verhuizen naar de Robijnhof, aangevuld met 20 mensen van onze wachtlijst.

Kleinschalig wonen met belevingsgerichte zorg
In de Robijnhof zijn in totaal vijf kleinschalige woningen, elk met een huiskamer en daaromheen acht appartementen. Daarnaast beschikt de locatie over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin. Samen met het verzorgend personeel vormt elke woongroep zo een eigen huishouden. De bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij het dagelijkse huishouden door bijvoorbeeld te helpen bij het koken, de was op te vouwen en samen te eten.
Persoonlijke aandacht, vrijheid en eigen regie voor bewoners staan voorop bij Libertas Leiden. Bewoners bepalen zelf hoe zij leven, met wie zij omgaan en wat ze doen. De zorg beweegt met hen mee, in plaats van andersom.

Verhuizing en opening
Na de bouwkundige oplevering eind november gaat Libertas Leiden twee maanden aan de slag om het gebouw naar wens in te richten. Naar verwachting nemen de bewoners begin februari 2024 hun intrek in het gebouw. De officiële feestelijke opening vindt later in 2024 plaats, waarbij ook de buurt van harte welkom is.

Wanneer u vragen heeft over onze wachtlijst voor de Robijnhof, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. klantenservice@libertasleiden.nl

Bezoekadres

Robijnhof
Robijnhof 78
2332 KJ LEIDEN
071 5168 168
wat is jouw zorgkant

Wil je werken in deze spiksplinternieuwe  locatie?

Bij ons kan je echt alle (zorg)kanten op!
Lees nu meer want alles is bespreekbaar.