Informatie en maatregelen Woonzorglocaties

We willen onze bewoners, cliënten, bezoekers en medewerkers goed beschermen tegen verspreiding van het coronavirus. Onze bewoners en cliënten zijn vaak bijzonder kwetsbaar en onze medewerkers zijn onmisbaar: continuïteit van zorg is essentieel voor ons. Wij volgen alle richtlijnen en nieuwste updates van het RIVM.

Het is nog steeds heel belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt, ook als u gevaccineerd bent:

  • Heeft u corona of bent u in aanraking geweest met iemand die corona heeft, laat het onze zorgmedewerkers zo snel mogelijk weten.
  • Was vaak uw handen
  • Hoest en nies in de elleboog
  • Schud geen handen.
  • Bij klachten: blijf thuis en doe een zelftest
  • Zorg af en toe voor frisse lucht in huis, met name na bezoek.

Heeft u klachten die bij corona passen? Doe een zelftest. 

Heeft u verkoudheidsklachten, keelpijn of andere symptomen die passen bij het coronavirus? Doe dan een zelftest. Hoe eerder u dat weet, hoe sneller u en wij maatregelen kunnen nemen om verdere besmettingen te voorkomen.

Heeft u corona (gehad)? 

Bent u positief getest op corona én in de afgelopen twee weken in contact geweest met een medewerker of cliënt van Libertas Leiden? Laat dit dan zo snel mogelijk weten. Het is belangrijk dat wij dergelijke besmettingen in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen herkennen.

Besmetting
Bij een mogelijke besmetting zullen we deze afspraken uiteraard moeten aanpassen.

  • Mocht er sprake zijn van (mogelijke) besmetting, dan zijn al onze locaties daarop voorbereid. Alle locaties hebben een COVID-19 protocol om toekomstige besmettingen te hanteren. De insteek is dat een locatie niet meer dicht hoeft als een besmetting zich voordoet. Uiteraard is dit afhankelijk van de logistieke situatie van de betreffende locatie/afdeling.
    De GGD heeft de mogelijkheid te besluiten om op basis van de regionale prevalentie de bezoekregeling tijdelijk te stoppen. Wij doen er alles aan om dit te voorkomen.
  • Indien er op een afdeling van een van onze woonzorglocaties COVID-19 wordt vastgesteld, informeren wij direct onze directe betrokkenen (bewoners, verwanten en medewerkers) persoonlijk. De overige betrokkenen brengen wij op de hoogte via de wekelijkse bewonersnieuwsbrieven. Daarnaast melden wij de besmetting direct bij de GGD. De GGD geeft ons advies over de te nemen maatregelen.

<< terug naar Corona pagina