Informatie over Corona

Op deze pagina het laatste nieuws over het Coronavirus en de maatregelen die Libertas Leiden neemt om onze kwetsbare bewoners en cliënten te beschermen en onze medewerkers zo veilig mogelijk te laten werken. Wij volgen hierbij de meest recente adviezen en besluiten van het RIVM.

In het algemeen gelden de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM: regelmatig zorgvuldig de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, gebruik maken van papieren zakdoekjes en die weggooien in een afgesloten prullenbak, geen handen schudden en minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Wonen met Zorg

Voor uw veiligheid

We blijven onze bewoners, bezoekers en medewerkers goed beschermen tegen verspreiding van het coronavirus. Onze bewoners zijn vaak bijzonder kwetsbaar en onze medewerkers zijn onmisbaar: continuïteit van zorg is essentieel voor ons. Wij volgen alle richtlijnen en nieuwste updates van het RIVM.
Lees verder..

Thuiszorg

.

Informatie en maatregelen

Onze medewerkers weten goed op welke ziekteverschijnselen ze bij zichzelf en bij u moeten letten en hoe ze eventueel moeten handelen.

Lees verder ..

Medewerkers Libertas Leiden

Wij houden alle ontwikkelingen rondom het coronavirus continu in de gaten. Onze infectiepreventiecommissie komt zeer regelmatig bij elkaar en wij volgen de adviezen van het RIVM op de voet. Alle medewerkers van Libertas Leiden zijn geïnformeerd over deze actuele richtlijnen en instructies.
Onze medewerkers kunnen zich altijd legitimeren, bij twijfel vraagt u om legitimatie.

Hulp nodig?

 Wij hebben diverse mogelijkheden op een rijtje gezet.

  • Heeft u hulp nodig, bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, vervoer naar ziekenhuis of het uitlaten van de hond?
    Meld u dan op www.leiden.buuv.nu Telefoonnummer 071-17074242 tussen 11.00 en 13.00 uur.
  • Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn, tel. 070 – 445 58 88). Het nummer is van maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 8:30 – 21:00 uur, op vrijdag tussen 8:30 – 18:00 uur en op zaterdag tussen 10:00 – 16:00 uur.
  • Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn via 0900-0767. Mensen kunnen hier terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek. Kijk op www.deluisterlijn.nl voor meer informatie. Lokaal bellen, in Leiden kan ook 071 – 512 52 02
  • Migrantenouderen kunnen terecht bij de Ouderen-Infolijn van KBO-PCOB & NOOM met vragen over het coronavirus
    en/of een luisterend oor. Het nummer van deze Ouderen-Infolijn is 030-3 400 600, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
    Oudere migranten worden – indien gewenst in de eigen taal – te woord gestaan door een vrijwilliger die zelf een Caribische, Chinese, Italiaanse, Marokkaanse, Molukse, Spaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond heeft.

Vragen over het Coronavirus

Wellicht twijfelt u of u zelf corona heeft. Dan is het goed om op de website van RIVM te kijken (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Hier vind u betrouwbare en actuele informatie. U kunt ook uw vragen aan hen stellen aan het RIVM. Neem dan contact op via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Eerdere berichten over Corona

We willen onze bewoners, cliënten, bezoekers en medewerkers goed beschermen tegen verspreiding van het coronavirus. Onze bewoners en cliënten zijn vaak bijzonder kwetsbaar en onze medewerkers zijn onmisbaar: continuïteit van zorg is essentieel voor ons.
Hier leest u alle eerdere berichten over de maatregelen die Libertas Leiden heeft genomen sinds begin maart 2020.