Informatie over Corona

Op deze pagina het laatste nieuws over het Coronavirus en de maatregelen die Libertas Leiden neemt om onze kwetsbare bewoners en cliënten te beschermen en onze medewerkers zo veilig mogelijk te laten werken. Wij volgen hierbij de meest recente adviezen en besluiten van het RIVM.

Vanuit Libertas Leiden doen we er alles aan om contact, bijvoorbeeld via (video)bellen, post en mogelijk te maken. Ook in de wijk zijn onze medewerkers bezig met leuke initiatieven.

In het algemeen gelden de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM: regelmatig zorgvuldig de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, gebruik maken van papieren zakdoekjes en die weggooien in een afgesloten prullenbak, geen handen schudden en minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Wonen met Zorg

Voor uw veiligheid

Wij hebben een maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Deze sluiten aan bij de aangescherpte overheidsmaatregelen en zijn genomen om de kans zo klein mogelijk te maken dat onze kwetsbare bewoners het Coronavirus krijgen.

Wij begrijpen heel goed dat dit ingrijpende maatregelen zijn voor iedereen: u als bewoners, familie en naasten en onze medewerkers.
Lees verder..

Thuiszorg


Informatie en maatregelen

Voor onze thuiszorgcliënten geldt: de zorg gaat gewoon door. Onze medewerkers weten goed op welke ziekteverschijnselen ze bij zichzelf en bij u moeten letten en hoe ze eventueel moeten handelen.
Als het echter nodig wordt om medewerkers elders in te zetten of te vervangen, kan het mogelijk zijn dat we stapsgewijs de zorg moeten gaan beperken tot de hoogst noodzakelijke handelingen. We zullen u daar zo snel mogelijk over informeren.
Lees verder ..

In de Wijk

Huizen van de Buurt en Buurt ontmoetingsplekken zijn dicht
De Huizen van de Buurt en BOP’s zijn dicht,  tot in ieder geval 20 mei a.s. Bijeenkomsten en activiteiten zijn afgelast.
Onze collega’s werken vanuit huis. We proberen telefonisch contact te houden met onze bezoekers, zodat zij zich niet in de steek gelaten voelen.
Het sociale leven zoals we dat kennen staat op zijn kop, terwijl veel mensen (waaronder ouderen en hulpbehoevenden) daarvan afhankelijk zijn. In de stad zijn diverse initiatieven.
Lees verder

Onze bestuurder Tanja Ineke vertelt u in een videobericht, over hoe de afgelopen weken zijn verlopen.

Vraag en Antwoorden

Wij hebben voor u alle veelgestelde vragen en antwoorden rondom het coronavirus gebundeld op een aparte pagina. Zo proberen we wat meer duidelijkheid voor onze bewoners, cliënten en hun naasten te geven. Ook vindt u hier vragen over alles wat In de Wijk gebeurt, denk bijvoorbeeld aan Huizen van de Buurt en de BOP’s.

Veelgestelde vragen rondom corona

Medewerkers Libertas Leiden

Wij houden alle ontwikkelingen rondom het coronavirus continu in de gaten. Onze infectiepreventiecommissie komt zeer regelmatig bij elkaar en wij volgen de adviezen van het RIVM op de voet. Alle medewerkers van Libertas Leiden zijn geïnformeerd over deze actuele richtlijnen en instructies.
Denk aan het niet vergaderen in grote groepen, zo min mogelijk op verschillende locaties komen enzovoorts. Medewerkers zijn hierover door hun leidinggevende en via interne communicatie over geïnformeerd.
Onze medewerkers kunnen zich altijd legitimeren, bij twijfel vraagt u om legitimatie.

Hulp nodig?

 Wij hebben diverse mogelijkheden op een rijtje gezet.

 • Heeft u hulp nodig, bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, vervoer naar ziekenhuis of het uitlaten van de hond?
  Meld u dan op www.leiden.buuv.nu Telefoonnummer 071-17074242 tussen 11.00 en 13.00 uur.
 • Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn, tel. 070 – 445 58 88). Het nummer is van maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 8:30 – 21:00 uur, op vrijdag tussen 8:30 – 18:00 uur en op zaterdag tussen 10:00 – 16:00 uur.
 • Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn via 0900-0767. Mensen kunnen hier terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek. Kijk op www.deluisterlijn.nl voor meer informatie. Lokaal bellen, in Leiden kan ook 071 – 512 52 02
 • Migrantenouderen kunnen terecht bij de Ouderen-Infolijn van KBO-PCOB & NOOM met vragen over het coronavirus
  en/of een luisterend oor. Het nummer van deze Ouderen-Infolijn is 030-3 400 600, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  Oudere migranten worden – indien gewenst in de eigen taal – te woord gestaan door een vrijwilliger die zelf een Caribische, Chinese, Italiaanse, Marokkaanse, Molukse, Spaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond heeft.

Zelf iets doen?

Door de coronacrisis zijn er mooie initiatieven ontstaan. Mensen tonen hun solidariteit en willen graag andere mensen in deze moeilijke tijd helpen. Wij hebben diverse mogelijkheden op een rijtje gezet.

 • Wilt u hulp aanbieden aan iemand anders? Meld u dan op BUUV Leiden
 •  Kijk bij iDOE Leiden als u zich vrijwillig wilt inzetten voor een vrijwilligersorganisatie of initiatief. iDOE houdt een overzicht bij van alle initiatieven die momenteel ontstaan. Kijk waar en hoe u kunt helpen.
 • MBO71 brengt vraag en aanbod samen op het Beursplein. Maak als (maatschappelijke)organisatie of ondernemer uw hulpvraag aan op dit platform of doe juist een aanbod. Bied uw initiatief, middelen, helpende handen en faciliteiten aan en vind elkaar. Lees meer op www.mbo71.nl

Vragen over het Coronavirus

Wellicht twijfelt u of u zelf corona heeft. Dan is het goed om op de website van RIVM te kijken (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Hier vind u betrouwbare en actuele informatie. U kunt ook uw vragen aan hen stellen aan het RIVM. Neem dan contact op via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Bekijk nu de antwoorden op de RIVM website op veelgestelde vragen over:

Eerdere berichten over Corona

We willen onze bewoners, cliënten, bezoekers en medewerkers goed beschermen tegen verspreiding van het coronavirus. Onze bewoners en cliënten zijn vaak bijzonder kwetsbaar en onze medewerkers zijn onmisbaar: continuïteit van zorg is essentieel voor ons.
Hier leest u alle eerdere berichten over de maatregelen die Libertas Leiden heeft genomen sinds begin maart 2020.