Week van dementie 18 tm 22 september

Op 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag. Alzheimer Nederland stelt dat 1 op de 5 mensen met deze ziekte te maken krijgt. In onze regio zijn er momenteel meer dan 8.000 mensen met dementie. Gemiddeld zijn er drie mensen betrokken bij de zorg voor iemand met dementie. Dit betekent dat ongeveer 32.000 mensen in onze regio te maken hebben met dementie.

Van 18 tm 22 september organiseert Libertas Leiden voor het eerst de Week van Dementie. Elke dag zijn er diverse interessante activiteiten. Het doel is om kennis en bewustzijn rond dit thema te vergroten. Medewerkers, familie, verwanten, vrijwilligers en mantelzorgers kunnen gratis deelnemen aan alle activiteiten. Krijg tips en informatie over (leven met) dementie, deel ervaringen en stel vragen aan deskundigen en elkaar.

Programma

Maandag en woensdag 19.30 tot 21.30 uur  – Theatervoorstelling Wat is dementie?

Speciale theatervoorstelling waarin iedereen kan ervaren wat dementie betekent. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden en korte oefeningen worden de deelnemers uitgedaagd na te denken over hun omgang met mensen met dementie. Het toneelspel wordt afgewisseld met kennisoverdracht over het brein, onbegrepen gedrag/signaal gedrag en het delen van persoonlijke ervaringen.
Restaurant van Rijn en Vliet | Aaltje Noorderwierlaan 1, Leiden

Dinsdagmiddag 13.30 tot 16.00 uur  – Open huis in Lorentzhof: Samen op zoek naar een passende oplossing

De wet Zorg en Dwang zorgt voor betere bescherming van mensen met dementie. In een presentatie leggen we uit wat deze wet precies inhoudt in de praktijk, denk bijvoorbeeld aan de leefcirkels. Bij Libertas Leiden geven wij belevingsgerichte zorg, wat is dit precies en hoe doen we dit in combinatie met de wet Zorg en Dwang.
Restaurant Lorentzhof | Lorentzhof 1, Leiden

Dinsdagavond 19.30-21.00 uur – Talkshow ‘Meer weten over vergeten’

Onze eigen talkshow-host Esther Marks begeleidt een interessant gesprek tussen panelleden en medewerkers, familie en verwanten. Het is een interactieve talkshow met filmpjes, stellingen en vragen uit het publiek. Kom ook en stel al u vragen!

Het panel bestaat uit:

  • Maurice Oudshoorn – Specialist Ouderengeneeskunde
  • Delphine Nyirabahizi – Casemanager dementie
  • Joyce van der Walle  – Verzorgende IG huiskamer en leerling verpleegkundige

Restaurant Lorentzhof | Lorentzhof 1, Leiden

Donderdagmiddag 13.30 tot 16.00 uur – Open huis in Rijn en Vliet en straks Robijnhof: Samen op zoek naar een passende oplossing

De wet Zorg en Dwang zorgt voor betere bescherming van mensen met dementie. In een presentatie leggen we uit wat deze wet precies inhoudt in de praktijk, denk bijvoorbeeld aan de leefcirkels. Bij Libertas Leiden geven wij belevingsgerichte zorg, wat is dit precies en hoe doen we dit in combinatie met de wet Zorg en Dwang.
Restaurant Rijn en Vliet| Aaltje Noorderwierlaan 1, Leiden

Donderdagavond 19.00 tot 21.30 uur – Inloopavond ‘stap in het hoofd van iemand met dementie – wij doe dit elke dag’

Op Wereld Alzheimer Dag organiseren wij een interessante inloopavond. Wil je meer weten over het werken met mensen met dementie? Kom dan naar onze inloopavond op 21 september aanstaande! We delen graag onze kennis met jou.

Ga in gesprek met onze collega’s over hun werk. Ervaar dementie met een VR – bril. Zie hoe we onze nieuwe locatie Robijnhof gaan inrichten. Ontdek onze vacatures: huishouding, gastvrouw, helpende, verzorgende, verpleegkundige. Krijg informatie over de opleiding tot basisverzorgende, deze start komende november.

Onze recruiter, opleiders en teammanagers zijn aanwezig, dus je kan gelijk solliciteren of een afspraak maken voor een gesprek of om mee te lopen. Onze vrijwilliger coördinator is ook aanwezig om alle leuke vrijwillige functies met je te bespreken.

Aanmelden hoeft niet, kom gewoon langs!
Robijnhof 49, Leiden