Robijnhof officieel geopend

Onze nieuwe locatie Robijnhof in de Hoge Mors is donderdagmiddag officieel geopend door onze bestuurder Benjamin Martens en wethouder Julius Terpstra. Zij onthulden twee mooie boompjes met een robijnkleurig blad.
Benjamin Martens: ‘We zien ouderen steeds langer thuis wonen en met een steeds forsere zorgvraag in een zorgcentrum komen. Robijnhof is daar volledig op toegerust en laat zien hoe we met kleinschalig wonen, ingebed in een wijk met eengezinswoningen en levensloopbestendige appartementen, vrijheid en welzijn terug kunnen geven aan de bewoners. Dat gaan we proberen in samenwerking met mantelzorgers, met vrijwilligers uit de wijk, maar ook met slimme technologie en zeer bevlogen medewerkers.’

Erwin Wessels van Altera Vastgoed overhandigde een cheque voor een klankenboom, deze komt in de tuin te staan zodra deze is ingericht. De vrienden van Libertas Leiden, hadden enkele Leidse fondsen benaderd en met dit geld schenken ze Robijnhof een ’Magic Carpet’. Beide prachtige geschenken helpen ons bij het geven van persoons- en belevingsgerichte zorg aan onze bewoners.

In de hal was het gezellig druk, buren kwamen kennismaken en volgden rondleidingen door het gebouw. Veel buren waren zo enthousiast dat zij zich direct hebben aangemeld om vrijwilliger te worden.