Libertas Leiden werkt aan tekorten in de zorg

Woensdag 9 mei was de Kick off van het verkorte leerwerktraject tot Verzorgende IG.

Samen met Randstad en NCOI opleidingen biedt Libertas Leiden dit speciale opleidingstraject voor zij-instromers aan.
In woonzorgcentrum Lorentzhof verwelkomde Tanja Ineke, bestuurder Libertas Leiden, de nieuwe leerlingen. ‘Ook in Leiden is er een tekort aan opgeleide zorgmedewerkers. Met dit traject bieden we mensen die supergemotiveerd zijn om snel hun diploma te halen een kans. Vandaag starten 9 mensen aan een intensief traject van 15 maanden werkend leren’.

Sectormanager Wonen met Zorg, Joost van Ellinkhuizen legt verder uit : “We spreken vaak met gemotiveerde kandidaten die werkervaring en kennis in een andere sector hebben opgedaan en graag een overstap naar de zorgsector willen maken. Vaak hebben zij dan een ervaring met zorg in hun privéleven gehad en willen daar zelf ook op een betekenisvolle bijdrage aan leveren. Normaal gesproken gaan zij dan een opleidingstraject in dat wel minstens drie jaar kan duren. Nu hebben we met Randstad en NCOI de handen ineen geslagen om aan te sluiten bij hun bestaande werkervaring, zodat zij al binnen 15 maanden volledig opgeleid zijn tot volwaardige zorgprofessionals.”

Tijdens het gehele traject worden de leerlingen op de werkplek begeleid door ervaren collega’s. De docenten van NCOI verzorgen de praktijkgerichte klassikale lessen en zorgen er samen met Randstad voor dat de deelnemers op alle onderdelen de juiste begeleiding krijgen om aan het eind van het traject het diploma in ontvangst te kunnen nemen.