In coronatijden hebben we oog voor elkaar in de buurt

De afgelopen weken is er door Covid-19 veel veranderd in ons leven en op straat. Tijdens gesprekken aan de telefoon, bij de voordeur of op straat blijkt dat er toch veel angst heerst bij ouderen en chronisch zieken. Dat raakt. Echter mooi om te horen dat buren extra naar elkaar omkijken in deze gekke tijd. Een Goede Buur heeft een poster en flyer ontwikkeld om in de wijk te verspreiden. Daar kunnen wij uw hulp bij gebruiken.

Flyer
De flyer is ontwikkeld voor mensen die alleenstaand zijn, niet over internet beschikken of een klein tot geen sociaal netwerk hebben. De flyer biedt een overzicht van telefoonnummers voor mensen om te bellen als ze een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De flyer is voortgekomen uit gesprekken met bewoners in de wijk. Kent u iemand die gebaad is bij deze flyer? Print deze dan uit en doe deze in de brievenbus. Dat kan ook anoniem. Flyer Een Goede Buur Corona Mors april 2020

Poster
De poster is om op te hangen in portieken, op een prikbord of achter het raam.
Met een aantal corona tips en hulplijnen. Er komen weinig vragen binnen bij het Sociaal Wijkteam. De poster is om aan te geven dat het Sociaal Wijkteam Mors telefonisch bereikbaar is voor allerlei vragen of zorgen. We kunnen de hulp van huismeesters gebruiken voor het ophangen van de posters in de portieken. Ook voor het verspreiden van de flyers. De huismeesters kennen de flat en bewoners en weten wie gebaad is bij de flyer. Poster Een Goede Buur Corona Mors april 2020

Printhulp nodig?
Bent u in de gelegenheid om zelf te printen. Heel fijn. Kunt u printhulp gebruiken? Neem dan contact op met wijkwerker Irene den Hartoog via 06- 23 55 74 24. U kunt dan flyers en/ of posters ophalen bij Huis van de Buurt Morschwijck aan de Topaaslaan 19. Heeft u hulp nodig bij verspreiding in de wijk/ portieken neem dan ook contact op met Irene.

Coronaprijsvraag Morsetekens
Wijkmagazine Morsetekens is een Corona prijsvraag gestart om verhalen te delen met elkaar. De eerste inzendingen zijn te bezichtigen via: www.coronamorswijk.nl. Nieuwe inzendingen zijn welkom tot 11 mei. We nodigen iedereen uit om het onder de aandacht te brengen in de wijk.

In ‘Een Goede Buur’ werken meerdere partijen in de wijk samen, Libertas Leiden heeft hierin een actieve rol.