Eén organisatie, dat geeft mij vertrouwen!

Ik krijg verschillende soorten hulp van Libertas Leiden. Het is fijn dat dit binnen één organisatie kan, ik weet bij wie ik moet zijn voor vragen en zij kennen mij.
We vroegen mevrouw Peet hoe zij onze zorg ervaart tijdens deze coronatijd.

Mevrouw Peet krijgt dagelijks zorg (hulp bij het aan- en uittrekken steunkousen en douchen), daarnaast twee uur per week huishoudelijke hulp. Naast zorg aan huis gaat zij vijf dagdelen naar de dagbesteding:  ‘Het is daar gezellig,  we knutselen en praten over vroeger en drinken samen een kopje koffie. Ik voel me echt welkom en iedereen is heel behulpzaam. Ik kan het iedereen aanraden’.

Zorgen tijdens corona
Door corona is het dagelijks leven voor iedereen anders geworden, onze thuiszorg blijft doorgaan. Mevrouw Peet is daar heel blij mee: ‘Elke dag kwam iemand bij mij langs om te helpen, vaak kregen we een attentie zoals een plantje of een bakje fruit. Dat heeft mij echt goed gedaan, ik voelde mij niet eenzaam door alle aandacht’.

Binnen Libertas Leiden nemen wij de hygiëne regels serieus en volgen de RIVM richtlijnen,  dat geeft onze cliënten vertrouwen. Voor Mevrouw Peet is dit belangrijk:  ’Mijn zorg en huishoudelijke hulp liet ik gewoon doorlopen, ik  was helemaal niet bang. Elke keer komen dezelfde medewerkers langs, dat is vertrouwd en ik ken ze allemaal. Natuurlijk houden we afstand van elkaar,  we maken een praatje en ze vragen altijd naar mijn wensen. Ik kijk altijd uit naar hun komst, het is gezellig en weer even wat anders’.

‘Alle lof voor de medewerkers van Libertas Leiden, juist in deze coronatijd doen zij ook hun best om mij te helpen.  Alle hulp onder één noemer, één organisatie dat geeft mij vertrouwen en vind ik belangrijk’.

Lees meer over onze Thuiszorg