De Wereldkeuken: ’s werelds koken en eten met een glimlach

Afgelopen woensdag kwamen de partners Rabobank en Fonds 1818 mee-eten in de Wereldkeuken. Dankzij deze financiële steun maken wij deze waardevolle activiteiten in de buurt mogelijk.

De Wereldkeuken is een mooi initiatief van een groepje bewoners uit de wijk woonachtig rondom Rijn en Vliet en sociaal werkers in Leiden zuid west. Elke woensdag koken rond de 30 deelnemers voor elkaar. Zo bereiden Mahmoud, Nathaly, Naifa, Somija, Saida en Maureen elke keer een gerecht van een andere cultuur en eten dat gezamenlijk op. Een belangrijk moment in de week voor ontmoeting, gezelschap, gezond eten, samenwerken en van elkaar leren.
In de enorme keuken van het woonzorgcentrum Rijn en Vliet (waar ook de BOP – buurt ontmoetingsplek) is gevestigd, en onder bemoedigend oog van de koks René en Bianca van Libertas Leiden (die maar wat graag iedere week proeven) wordt er naar hartenlust gekookt en gelachen. Dankzij de inzet van onze sociaal werkers vinden de deelnemers van de Wereldkeuken ook aansluiting bij andere groepen.

Wij zijn trots op de medewerkers die dit in Leiden Zuid West mogelijk maken: Marlies Tiepel & Naima Reggani van Project Door* en Claudia Bindraban, sociaal werker wijk van Libertas Leiden.

*Project Door is volop in beweging vanuit Libertas Leiden. Met de partners Gemeente Leiden Werk en Inkomen, klantmanagers, Sociaal Wijkteam en DZB zorgen we jaarlijks voor 100 huisbezoeken, zodat mensen in de wijk weer actief mee doen.