BUUV brengt vraag en aanbod coronahulp bij elkaar

De sociale impact van het coronavirus begint steeds groter te worden. Het virus heeft sociale gevolgen voor kwetsbare en eenzame Leidenaren; met de nieuwe maatregelen is de verwachting dat veel meer mensen in de problemen komen doordat ze geen boodschappen kunnen doen, geen eten kunnen bereiden, ze geen contact meer hebben met de buitenwereld en geen oppas hebben om mantelzorg te verrichten of naar hun werk te gaan (zoals in de zorg).

Gelukkig zijn er heel veel mensen en organisaties die hun hulp aanbieden. Dit is natuurlijk fantastisch maar het probleem is dat vraag en aanbod elkaar moeilijk of niet vinden – zeker nu fysieke ontmoetingen verder beperkt worden.
Daarom heeft Buuv een lokaal online matchingsplatform voor coronahulp opgezet waar iedereen GRATIS gebruik van kan maken, zowel particulieren als organisaties. Met een bestaand netwerk van bijna 1000 Leidenaren en een slim matchingssysteem dat je automatisch een bericht stuurt wanneer er in jouw buurt een nieuwe vraag of aanbod is, vinden we elkaar snel en makkelijk.
Een gecentraliseerd overzicht en het bieden van een veilige manier van contact leggen, kan het verschil maken!

Mensen zonder internet kunnen ook een beroep doen op Buuv. Ze kunnen dagelijks tussen 11.00 uur en 13.00 uur bellen met Buuv: 071 7074242. Dan wordt de vraag door vrijwilligers op de website gezet. We roepen iedereen op om zich aan te sluiten bij dit initiatief en zich te registreren wanneer hij of zij een helpende hand kan bieden. Je helpt als organisatie door de link naar dit platform op je eigen website te zetten of te delen via mail, whatsapp of social media: https://leiden.buuv.nu/coronahulp-kom-in-actie

Alvast hartelijk dank voor het delen van dit bericht. Laten we voor elkaar zorgen.

Hoe meer mensen elkaar kunnen vinden, hoe beter.

Informatie: Erik Olijerhoek
erik@erikolijerhoek.nl
06-53516246