Vogelvlucht wint de Rode Kers

Een prijs voor de door gebruikers best beoordeelde wijkvoorziening. Dat is bekendgemaakt tijdens de jaarbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal op 4 december. Huis van de Buurt de Kooi eindigt op een gedeelde derde plaats.

De prijs werd uitgereikt door Marcel Matthijssen van Sociaal Werk Nederland. Gebruikers gaven Huis van de Buurt Vogelvlucht de hoogste beoordeling. Op de tweede plaats eindigde Wijkcentrum Schoneveld in Houten. De derde plaats wordt gedeeld door Ontmoetingshuis Veenendaal Oost en Huis van de Buurt de Kooi in Leiden.

RodeKersen

RodeKersen is een reviewsystematiek voor wijkvoorzieningen als buurthuizen, cultuurcentra, brede scholen en andere multifunctionele accommodaties. Het geeft inzicht in tevredenheid van gebruikers en de maatschappelijke impact van wijkvoorzieningen.‘Op zoek naar een hotel, restaurant of wasmachine laten we ons leiden door Tripadvisor, Booking.com of Kieskeurig. In het publieke domein doen we dat nog nauwelijks. Terwijl maatschappelijke voorzieningen als kers op de taart van een leefbare woonomgeving zijn. Daarom willen we juist daar weten wat mensen ervan vinden. RodeKersen biedt die mogelijkheid’ zegt Marc van Leent, die de reviewsystematiek samen met de betrokken wijkcentra en Wijkconnect ontwikkelde.

Verbetering 30 wijkvoorzieningen

Dertig wijkvoorzieningen verspreid over het land deden mee aan RodeKersen. Tussen mei en november 2018 verzamelden ze beoordelingen van gebruikers over de gastvrijheid, het gebouw en de activiteiten. In totaal werden ruim 1100 beoordelingen verzameld.

De eerste verbeteringen naar aanleiding van de beoordelingen zijn al doorgevoerd. Zo vernieuwde een locatie het draadloos internet en zorgde een andere locatie voor frisse yogamatjes.

RodeKersen biedt bestuurders en beheerders van wijkaccommodaties belangrijke sturingsinformatie.

In het voorjaar bracht John de Wolf een bezoek aan Huis van de Buurt Vogelvlucht.