Twee collega’s bij de Leidse Vrouwen Top 50

De eerste editie van de Leidse Top 50 is bekend gemaakt op Internationale Vrouwendag 2020. De lijst laat 50 vrouwen zien die het afgelopen jaar in Leiden het verschil hebben gemaakt.

Onze collega Kirsten Zitman van I-doe is verkozen tot ambassadeur van de Leidse Top 50. Zij zal de verbindende rol die ze al in heeft in Leiden ook inzetten als Ambassadeur van de Leidse Top 50. ‘Kirsten is een ultieme netwerker’, zo verantwoordt de jury de keus voor Zitman. ‘Niet alleen is ze de spil in het web van vrijwilligerswerk Leiden door haar functie bij i-doe, ook zet ze nieuwe initiatieven op als MB071, een nieuw platform om maatschappelijk verantwoord ondernemen en vrijwilligerswerk aan elkaar te koppelen. Zij maakt Leiden mooier door de dingen die zij doet.’

Fransje Barnard en Kirsten Zitman maken het verschil in Leiden. ‘ Wij zijn trots en vereerd dat wij op deze Leidse Top 50 lijst staan’.

Onze collega Fransje Barnard staat eveneens op deze lijst. Zij is sociaal werker in de wijk voor studenten, ouderen, mensen met een lichte begeleidingsvraag en statushouders. Fransje heeft  altijd oog voor ontmoeting en verbinding. In de BOP Herenstraat maakt zij het verschil.

De Top 50 is geen rankschikking van de vijftig machtigste vrouwen van Leiden met één winnares, aldus de initiatiefneemsters Liang de Beer en Jenny Bruin, maar een lijst met vijftig vrouwen die het verschil maakten in Leiden in 2019. De lijst is tot stand gekomen door nominaties van mensen uit de stad. Er zijn 280 nominaties ingediend.
De vrouwen op de lijst zijn verdeeld over tien categorieën, te weten: Wetenschap en hoger onderwijs, Politiek, Overheid, BioScience Park, Ondernemers en bedrijfsleven, Culturele sector, Onderwijs, zorg, maatschappelijke – en vrijwilligersorganisaties en verenigingen en een restcategorie voor genomineerden die niet in een van de sectoren passen maar wel een plekje in de Leidse Top 50 verdienen.
Die jury bestond uit Marleen Hogendoorn, Carolien Stolte, Pim van Vliet, Angela van Steijn , Gemma Lago, Hanneke de Winter en Fien van Rossum.

Kirsten Zitman werd geïnterviewd door Sleutelstad, luister nu het interview.