Opening kapsalon Op Eigen Wieken

Sinds donderdag 13 juni jl. kunnen bewoners van de Slaaghwijk terecht bij de Op Eigen Wieken Kapsalon. Wij hebben de opening gevierd met een klein feestje waar een aantal bewoners en mensen vanuit DOOR  een gratis behandeling kregen.

Via de intekenlijst op de bar in Op Eigen Wieken kunnen mensen plekje reserveren bij onze kapster. Zij werkt op donderdag van 13.00-16.00 en een behandeling kost €2,00. Vooralsnog kunnen de mensen bij haar terecht voor knippen, stylen en make-up. De kosten van de behandeling kunnen wij laag houden omdat de kapsalon is ontstaan vanuit een werkervaringsplek.
De kapster volgt een DOOR traject. De kapsalon is een resultaat van onze samenwerking. Naast het opdoen werkervaring maakt onze kapster graag andere mensen blij. Zij wordt er blij van als zij mensen met een kleine beurs er verzorgd uit kan laten zien.

De kapsalon is tegelijkertijd een mooi, laagdrempelig aanbod om de mensen die weinig buiten komen kennis te laten maken met het Huis van de Buurt, Project DOOR en wat er allemaal te doen is in Slaaghwijk. Dit lijkt een gouden combinatie. Met onze kapster is de afspraak gemaakt dat wij met haar onderzoeken welke andere taken zij zou kunnen leren aan één ander zodat zij deze met de tijd kan overdragen aan anderen. Zo ontstaan er vanuit de kapsalon een aantal veilige plekken waar mensen in een DOOR traject kunnen werken aan het ontwikkelen van kwaliteiten en competenties.