Nieuwe afdeling bij Rijn en Vliet

De zorgsector staat nooit stil, en bij locatie Rijn en Vliet zijn we altijd op zoek naar manieren om onze diensten te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van onze bewoners. Daarom starten we per 1 mei 2024 een nieuwe afdeling.
De behoefte aan een plek waar bewoners elkaar overdag kunnen ontmoeten in plaats van het grootste deel van de dag op de eigen kamer door te brengen, wordt steeds groter. Daarom hebben we besloten om deze speciale afdeling te creëren, waar zowel de sociale interactie als de zorgbehoeften van onze bewoners centraal staan.

Deze afdeling is bedoeld voor bewoners met dementie die nog wel op een open afdeling kunnen wonen en behoefte hebben aan een gezamenlijke huiskamer. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor mensen met een fysieke beperking, die waarde hechten aan samenzijn in een kleinere gezamenlijke huiskamer.

Er is een gezamenlijke huiskamer waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en deelnemen aan gemeenschappelijke activiteiten, terwijl ze toch toegang hebben tot de nodige zorg en ondersteuning. Vlakbij de twee huiskamers zijn er redelijk grote appartementen beschikbaar. Dit biedt bewoners meer autonomie en comfort, iets wat vaak ontbreekt op woongroepen voor mensen met dementie.
De nieuwe afdeling bevindt zich op de 1e en 2e etage van locatie Rijn en Vliet, momenteel worden deze ruimtes opgeknapt en van alle gemakken voorzien.
Mensen met een CIZ indicatie VV5 of 6 kunnen zich aanmelden bij onze klantenservice en zich laten plaatsen op de wachtlijst voor deze afdeling.

Nieuw en ander personeel
We verwachten dat de zorgzwaarte op deze afdeling wat minder zal zijn dan op de gemiddelde somatiek of PG afdeling. Daarnaast zal de huiskamersetting naar verwachting ook minder druk op de alarmering leggen. Naast zorgpersoneel zijn we ook op zoek naar personeel met een welzijnsachtergrond om het welzijn van onze bewoners te bevorderen.

We kijken ernaar uit om deze nieuwe afdeling te openen en onze bewoners een plek te bieden waar ze zich thuis voelen en waar hun behoeften centraal staan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: onze klantenservice