Twee van onze vrijwilligers ontvangen een lintje

Wij zijn super trots op onze vrijwilligers Nel Bodenstaf en Ria van Cassel, zij zijn benoemd tot  Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de coronamaatregelen werden zij door de burgemeester verrast met een video gesprek, en kregen zij bloemen en taart thuisbezorgd.

Nel Bodenstaff heeft zich zeker 16 jaar lang met veel enthousiasme ingezet als vrijwilliger bij Libertas Leiden. Ondanks haar eigen inmiddels respectabele leeftijd was zij in die jaren wel 8 uur per week actief. Jarenlang hielp ze met de wekelijkse koffiebar in Robijnhof en ze ondersteunde daar ook bij grotere evenementen als het sinterklaas- en kerstfeest, rommelmarkten en het zomerfeest. Nog steeds assisteert ze graag bij de filmvertoningen en het maandelijkse bloemschikken. Haar bloemschik-kwaliteiten kregen lokale erkenning toen zij in 2002 zelfs Leids kampioen werd! Voor Libertas Leiden is een vrijwilliger zoals Nel Bodenstaff een waarvan je er niet genoeg kunt hebben.

Ria van Cassel-Lagerberg is ruim 20 jaar bestuurlijk actief geweest voor DOCOS-tafeltennis te Leiden. De laatste jaren was ze verantwoordelijk voor onder andere het barbeheer en het gebouwonderhoud. Ook rekende ze de wekelijkse bevoorrading van de keuken en de kantine tot haar taken. Sinds 1999 is ze ook het sleuteladres van de sportruimte. Iedere dag halen leden die moeten openen de sleutel bij haar op en leveren deze ’s avonds weer bij haar in. Vanaf 1995 zet zij zich in als vrijwilliger voor Libertas Leiden. Als vrijwilliger deed ze van alles, waaronder het verzorgen van de alarmwacht, draaide diensten bij de koffiebar op Robijnhof, was begeleider van bewoners bij ziekenhuisbezoeken en ze hielp bij de maandelijkse thema maaltijden. Van 1995-2000 was zij bovendien iedere week actief bij het opknappen van het Leonardushuis aan de Haagweg 14, tegenover de Leonarduskerk.