Alzheimer Café Leiden e.o. - Libertas Leiden
  • Alzheimer Café Leiden e.o.

Alzheimer Café Leiden e.o.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De “kroegbazen” Martine Heruer en Joke Vos heten U van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00, het programma start 19.30 uur.

Het volledige programma vindt u op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

 
Programma:

14 maart 2019: Hulpmiddelen in huis bij dementie
Er zijn verschillende hulpmiddelen voor mensen met dementie in de thuissituatie. Ze helpen risicosituaties voorkomen en geven mensen een gevoel van veiligheid. Ook kunnen ze gebruikt worden voor 'zorg op afstand'. Ze lopen uiteen van duur tot goedkoop en eenvoudig tot ingewikkeld. 

In het Alzheimer Café op donderdag 14 maart vertelt John Zwennes over betaalbare hulpmiddelen, die praktische oplossingen kunnen bieden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hij geeft tips hoe deze eenvoudig te gebruiken.

Deze avond speelt en zingt Annelies Verbecke als begeleiding.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o. Veel informatie is te vinden op dementie.nl