Alzheimer Café Leiden e.o. - Libertas Leiden
  • Alzheimer Café Leiden e.o.

Alzheimer Café Leiden e.o.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De “kroegbazen” Martine Heruer en Joke Vos heten U van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00, het programma start 19.30 uur.

Het volledige programma vindt u op de website van het Alzheimer Café: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zuid-holland-noord/alzheimer-cafe-leiden-eo

 
Programma:

8 november 2018 - Hoelang kan je autorijden?


Mensen met dementie denken vaak dat zij nog prima hun auto kunnen besturen, maar hun naasten beginnen zich grote zorgen te maken. Tot hoe lang kan dat en mag dat? Mag je na een diagnose dementie volgens het CBR nog rijden of bepaalt de dokter dat?


 

 


Het volledige programma is te vinden op de website van het Alzheimer café.

Ergotherapeut Theresia Kamphuis en voorzitter van een patiëntenvereniging Hendrik-Jan van der Waal geven advies op donderdag 8 november. Onderwerpen zijn eigen verantwoordelijkheid, verkeersinzicht bij verminderde cognitie en juridische aspecten. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Livemuziek wordt verzorgd door Annelies Verbecke op een diatonisch accordeon.