• Alzheimer Café Leiden e.o.

Alzheimer Café Leiden e.o.

Wie kan ik vertrouwen?

Financiën en rechtsbescherming zijn belangrijk bij dementie. Voor je wilsonbekwaam bent wil je al je wensen samen met de nabestaanden vastgelegd hebben. Wat kan je regelen, wie kan je daarbij helpen en bij wie moet je dan zijn?

In het Alzheimer Café op donderdag 8 februari wordt Astrid Blankendaal van Verhees Notarissen geïnterviewd over o.a. volmacht, mentorschap en bewindvoering. Wat is het verschil tussen een levenstestament en een gewoon testament? Er is volop gelegenheid tot vragen stellen.

Deze avond spelen weer de huisband 'The Netz', een band die een repertoire heeft van hoofdzakelijk nummers uit de jaren '60 en '70 met een hoog Beatles-gehalte.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De “kroegbazen” Marijke Kleijn en Joke Vos heten U op donderdag 8 maart van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00, het programma start 19.30.

Het volledige programma is te vinden op de website van het Alzheimer café.Programma 2018

8 februari Het brein als een kabinet
Als je dingen niet meer kan doen, zoals bij dementie, wil je weten: Hoe komt dat?
Hilleken Lucassen vertelt aan de hand van een kabinet over het brein en wat er gebeurt wanneer er in het brein beschadigingen plaatsvinden, zoals bij dementie. Men kan tussendoor vragen stellen. Het wordt een interactieve sessie.
Het duo 2MEN'S JOKE treden op met zang, gitaarmuziek, mondharmonica en liedjes uit de jaren zestig en zevenig.

9 maart Financiën en rechtsbescherming
Dementie en financiën kunnen soms een lastige combi zijn. Daarbij kunnen allerlei zaken vragen oproepen. Wat kan je regelen en bij wie moet je dan zijn?

12 april Keuzes in de laatste levensfase
Als de dementie versterkt en iemand wordt ernstig ziek, is dat ingewikkeld voor familie, zorgverleners en andere dierbaren. Om iemand zo comfortabel mogelijk te laten zijn, wordt warme zorg en palliatieve zorg ingezet. Soms worden keuzes gemaakt die leiden tot het einde van het leven. Hoe gaat dat in zijn werk?
  
17 mei Zorg en begeleiding buitenshuis 
Als de zorg thuis zwaarder wordt, kan een beroep gedaan worden op zorg buitenshuis. Vanavond spreken we over dagbesteding, over kleinschalig wonen en over wonen met zorg in een verpleeghuis. 

14 juni Een feestelijk avondje in het Alzheimer Café
Voordat we aan de zomerstop beginnen sluiten we het seizoen af met een feestelijk tintje.