Verder brengt vrijwilligers verder - Libertas Leiden
  • Verder brengt vrijwilligers verder

Verder brengt vrijwilligers verder

Het Vrijwilligerscollege Leiden en de Leidse Vrijwilligers Academie gaan samen verder onder de nieuwe naam Verder in 2016. Verder is een samenwerking van organisaties en vrijwilligers die gezamenlijk scholing aanbieden voor en door vrijwilligers en door organisaties in Leiden. 
Voor meer informatie: www.verderleiden.nl
Programma aanbod: www.i-doe.nl/agenda

Betrokken organisaties Libertas Leiden, Radius, De Binnenvest, de Vriendendienst, Eva en BplusC leveren een bijdrage aan Verder. Deze bijdrage bestaat uit het deelnemen aan de stuurgroep, het beschikbaar stellen van een ruimte, het leveren van een trainer of geven van een interne training. Verder is er om vrijwilligers meer tools te even zodat zij hun werk leuker, mooier en fijner vinden.

Verder bestaat uit een stuurgroep van betrokken organsiaties, een projectteam en een kerngroep. De kerngroep is een groep vrijwilligers die door iDOE wordt ondersteund en gefaciliteerd om het aanbod mede te organiseren. Het projectteam bestaat uit vrijwillige trainers die hun expertise en kennis vrijwillig inzetten om andere vrijwilligers te helpen ontwikkelen.De stuurgroep heeft de intentie om alle sectoren (groen, sport cultuur, welzijn...) in leiden en omstreken te vertegenwoordigen. 

Het kernteam kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Organisaties kunnen zich melden als zij interesse hebben om lid te worden van de stuurgroep.

Verder is bereikbaar op donderdagen van 10.00 - 15.00 uur via telefoonnummer 071 5160474.