Jong Wijktalent - Libertas Leiden
  • Jong Wijktalent

Jong Wijktalent

Zakgeld verdienen met een bijbaantje helpt jongeren en helpt de samenleving. Jongeren van 12 tot 18 jaar leren in de bijbaan middels coaching allerlei vaardigheden zoals samenwerken, het accepteren van gezag en het  voeren van een gesprek. Het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de jongere wordt er door  vergroot.  Daarnaast zorgt Jongwijktalent voor andere activiteiten voor meer verbinding in de wijk. Meedoen is vooral belangrijk voor jongeren die in een maatschappelijk kwetsbare positie verkeren. Ze zijn hierdoor beter voorbereid op de arbeidsmarkt en meer betrokken bij hun directe leefomgeving. Ze leren hun omgeving kennen en ze leren zich bewegen in die omgeving

Voor meer informatie:Ben jij tussen de 13 en 18 jaar en wil je werkervaring opdoen?
Het is niet altijd eenvoudig om een baantje te vinden. Vooral niet als je eigenlijk nog te jong bent om dat zelfstandig te doen. Jongwijktalent bied je de kans om in een groep werkzaamheden te verrichten en om er tegelijkertijd van te leren. Onder begeleiding ben je actief. Over het werken praat je nog na en de begeleiding ondersteunt je om het werk goed te kunnen doen, samen met de anderen. Jongwijktalent is leuk en nuttig! Heb jij zin in deze leerzame baan? Neem dan contact op met Yasmina of Marlies.

Stage lopen, vrijwilligers werk doen
Jongeren doen ervaring op in alle aspecten  van het werk. Coaching helpt ze daarbij, gegeven door medewerkers en stagiaires met een sociaal-pedagogische achtergrond. Jongwijktalent heeft, naast een positief effect op sociale binding en participatie, ook een preventieve werking. Door in een vroeg stadium contact  te leggen met (kwetsbare) jongeren en hen begeleiding en coaching  te bieden, wordt de kans kleiner dat zij later een beroep moeten doen op ondersteuning en zorg. 

Bij Jongwijktalent werken we met stagiaires en vrijwilligers die voor studie ervaring opdoen. Zij leren niet alleen de jongeren maar ook de begeleiders van de werkzaamheden. Jongwijktalent hecht veel waarde aan het leerklimaat. Wil jij stage lopen of vrijwilligerswerk doen bij Jongwijktalent?
Neem contact op met Yasmina of Marlies.

Yasmina Reggani
 (Het Gebouw)
06-20658901 

Marlies Meerman (De Mors)
06-10095912

Het Gebouw
Arubapad 2 
2315 VA  Leiden
071-5241933 E: y.reggani@libertasleiden.nl

De Mors
Huis van de Buurt Morschwijck
Topaaslaan 19
2332 JC  Leiden
071-5765656