• Wonen met dementie

Wonen met dementie

In de kleinschalige woongroepen van Libertas Leiden ligt de nadruk op huiselijkheid en respectvolle zorg in een veilige omgeving.

In een groepswoning wonen maximaal acht mensen met dementie in een gesloten woonomgeving, voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van (persoonlijke) veiligheid. Het centrale punt is een gezellige woonkamer met keuken. Voor privacy hebben de bewoners een eigen appartement met slaapkamer.

Samen met de medewerkers leven de bewoners zoveel mogelijk zoals thuis, bijvoorbeeld door samen te koken, boodschappen te doen, TV te kijken of de was op te vouwen. Er worden spelletjes gedaan, feestdagen gevierd en hobby's beoefend. Bovendien is er altijd ruimte voor een praatje. Dit alles onder het motto: 'niets moet, alles mag', want het dagritme, de gewoontes en behoeften van de bewoners staan centraal.

Familie en vrienden zijn altijd welkom.Er zijn geen vaste bezoektijden.Bovendien zijn zij van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten, speciale dagactiviteiten en uitstapjes.

Libertas Leiden biedt kleinschalig wonen aan op twee locaties.

- Lorentzhof 

- Het Gebouw

Wilt u eens een kijkje nemen? Bewoners en medewerkers heten u van harte welkom. Maak een afspraak via onze klantenservice: (071) 5 168 168 of klantenservice@libertasleiden.nl.