De Kooi - Libertas Leiden
  • De Kooi

De Kooi

Huis van de Buurt de Kooi is gesitueerd in Leiden Noord (de Kooi).
Het Huis heeft de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt. Bekende activiteiten hebben een plaats gekregen naast nieuwe diensten. Niet het aanbod van activiteiten staat voorop maar de vraag uit de buurt en de wijk. Waar mogelijk bieden wij ondersteuning aan buurtbewoners om zelf activiteiten uit te voeren en deel te laten uitmaken van de maatschappij, kansen te bieden zich te ontwikkelen en hun sociale netwerken te versterken.

Huis van de Buurt De Kooi
Driftstraat 49
2315 CD  Leiden
071-5221197
E-mail: bcdekooi@libertasleiden.nl
Beheerder: Tom Oomen
Openingstijden: ma. t/m vr. 08.00-16.30 uur en bij geagendeerde activiteiten.

 

Koffie-corner: Elke werkdag van 08:30 - 17:00 uur is de koffie corner open en ligt de krant voor u klaar. 

Biljarten: De Kooi beschikt over een 80 jaar oude complete matchbiljart. Hier kunt u alle werkdagen van 09.00 - 12.00 uur gebruik van maken voor € 1,= per keer. 

CODA Groep: Anonieme Codependents (CoDA) is een zelfhulpgroep van mannen en vrouwen met het doel gezonde relaties te leren ontwikkelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de  Twaalf Stappen zoals overgenomen van de Anonieme Alcoholisten en aangepast aan de doelstelling van de CODA Groep. Elke maandag van 19:30 - 20:45 uur komt men bij elkaar. Voor meer informatie; www.codependents-anonymous.nl

Waar mogelijk ondersteunt Libertas Leiden buurtbewoners om zelf activiteiten uit te voeren en te ontwikkelen vanuit de behoefte van de wijk. Deze werkwijze heeft zich praktisch vertaald in de samenwerking met andere organisaties zoals GGZ Rivierduinen-Movens, de Binnenvest en Gemiva. Deze organisaties hebben samen met Libertas Leiden buurtactiviteiten in de Kooi opgezet voor mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Kom gerust eens kijken of doe een keer vrijblijvend mee met de activiteiten als deelnemer of als vrijwilliger.  
Uw input is van belang voor de verdere ontwikkeling van het Huis van de Buurt.