Langzaam op weg naar een mooiere wijk

Vandaag, 21 november, een artikel over de wijkenvisie Roomburg en Merenwijk in het Leidsch Dagblad. Met de komst van een horecagelegenheid in de wijk Meerburg en het opkalefateren van de diverse ingangen van archeologisch Park Matilo, krijgt de uitvoering van de wijkenvisie RoMe Leiden voor de periode 2016-2030 langzaam gestalte.

Onze collega Ferdinand Lubberts vertelt over de uitvoering van de plannen. ,,We gaan niet snel, maar we komen er wel’’, zegt Ferdinand Lubberts van Libertas Leiden, huurder van het pand Matilo. Lubberts werkt nauw samen met de wijkvereniging en de stuurgroep die de wijkenvisie uitvoert. Hij beheert het gebouw namens Libertas Leiden en voert de opdracht ’versterking algemene voorziening’ uit. ,,Uit alle gesprekken bleek dat er behoefte aan een horecapunt was. Vroeger kookten mensen thuis en namen het hiernaartoe. Niet echt een hygiënische manier’’, zegt Inge Bosch van de wijkvereniging. ,,Libertas biedt ons nu de mogelijkheid. Gezamenlijk koken en eten, elkaar ontmoeten is en belangrijk issue.’

De wijkenvisie is na uitgebreid onderzoek, waarbij bewoners, ondernemers en professionals was gevraagd naar hun ideeën hoe de wijk er in 2030 uit moest zien. Wat volgde was een flinke lijst van plannen en aanbevelingen op het gebied van veiligheid, vergroening, verduurzaming, (sport)activiteiten en een meer centrale plaats voor buurthuis Matilo, dat bovendien moest worden uitgebreid tot een Huis van de Buurt met horecagelegenheid.

Lees het artikel in het Leidsch Dagblad, 21 november 2019

foto: Taco van der Eb