Project omschrijving

Dromen waarmaken met Piëzo

Piëzo biedt je de gelegenheid om in 5 fases te onderzoeken wat je talenten zijn. In 2017 zijn we gestart met de Piëzo-methodiek. We werken met deze methodiek omdat we er in geloven te werken vanuit de talenten van mensen en iedereen een kans willen geven om mee te doen op zijn of haar eigen manier. We zorgen samen met jou er voor dat we een plek creëren die past bij wat jij wilt leren. We zijn nu al aanwezig in drie Huizen van de Buurt: Op Eigen Wieken (Slaaghwijk), Morschwijck  (De Mors) en Vogelvlucht.

Wil jij ook leerervaring of werkervaring opdoen, dan helpen wij je graag verder. Neem contact op met Christien Hoek (c.hoek@libertasleiden.nl)

De Piëzo-methodiek kent vijf stappen:

  1. Mensen die zich willen ontwikkelen doen mee: ik wil!
  2. We zoeken een scholing die past. Goed te doen, samen met anderen: ik groei!
  3. Er zijn activiteiten om te doen. Vrijwillig en met begeleiding: ik probeer!
  4. Bij een andere organisatie aan de slag, nog steeds met begeleiding: ik durf!
  5. Wellicht de stap naar een vervolg-opleiding of een baan: ik ga!

Succes verhalen

Verhaal van Mirjam
Op een middag loopt Mirjam het Huis van de Buurt Morschwijk binnen. Zij heeft al langer de behoefte om zich actief in te willen zetten in de wijk maar weet niet zo goed hoe. Op de vraag wat zij graag zou willen doen geeft zij aan dat ze iets met kinderactiviteiten wil doen.

Ze komt op het juiste moment; binnenkort start er onder Piëzo een aantal vrijwilligsters die worden opgeleid voor de op te zetten Kinderoppas. Ze volgt hiervoor eerst een training bij de pedagoge van Piëzo Zoetermeer. Ook krijgt Mirjam een cursus EHBO voor kinderen aangeboden vanuit Libertas Leiden.

Al snel krijgt zij een coördinerende rol bij de Kinderoppas omdat zij ervaring heeft op dat gebied. Daarna zet zij zich ook  in als Ontvangstmedewerker. Hierdoor ontdekt Mirjam dat zij liever de richting van de sociale dienstverlening op wil. De kans wordt haar geboden om een aantal uren mee te draaien met het Sociaal Wijk Team in de Stevenshof. Hier helpt zij bezoekers met vragen op met name financieel gebied. Dit maakt haar zó gedreven dat zij besluit een MBO 4 opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening te gaan doen. In overleg met Libertas Leiden start zij binnenkort als vrijwilliger/stagiair bij Een Goede Buur in Het Huis van de Buurt Op Eigen Wieken in de Slaaghwijk.

Mirjam is gestart in fase 2 en al snel doorgestroomd naar fase 3. Nu zij een opleiding is begonnen is zij al weer in fase 4 actief. Zo snel kan de doorstroom in Piëzo dus gaan….

Stamtafel


“De kracht van Piëzo zit hem in het uitgaan van talenten, mogelijkheden van de deelnemers. Talent rules!”

De Stamtafel wordt gevormd door een aantal netwerkpartners. Zij zetten zich in voor bewoners in Leiden. De Stamtafel komt een aantal keer
per jaar bij elkaar om te bespreken hoe zij Piëzo vrijwilligers verder kunnen ontwikkelen en om een strategie te bepalen hoe de Piëzo Methodiek
verder in te zetten over de stad. Libertas Leiden is de initiatiefnemer van de Stamtafel.

Deelnemers stamtafel:

Nieuwsgierig wie nog meer met Piëzo werken? Op www.i-doe.nl vind je in de vacaturebank welke organisaties Piëzo methodiek inzetten.

Nieuwsgierig naar meer Piëzo informatie, kijk op www.stichtingpiezo.nl

Piëzo vacatures

Leuke vacatures, zoals Coördinator Wereldkeuken vind je in de vacaturebank van I-doe.

In onze Huizen van de buurt hebben we allerlei mogelijkheden om ervaring op te doen. Je kan vrijwilligerswerk doen, een opleiding volgen en doorstromen naar werk als je dat wilt. Geïnteresseerd? Neem contact op met Christien Hoek, c.hoek@libertasleiden.nl.

Downloads

Lees het Jaarboek 2017/2018  Dromen waarmaken met Piëzo

Piëzo ....

“heeft voor mij de wereld groter gemaakt, hierdoor voel ik mij minder alleen”.

“brengt structuur aan in mijn leven!”

“biedt mij uitzicht op een succesvolle toekomst en leert mij mezelf verder ontwikkelen”.

Christien Hoek