Huis van de Buurt Op Eigen Wieken

In Slaaghwijk staat Huis van de Buurt Op Eigen Wieken, onderdeel van ‘De Wereld’.

Een multifunctioneel gebouw waar veel is te doen. Van cultuur, vergaderen tot dagbesteding. Naast het Sociale Wijkteam vind je in Op Eigen Wieken de woningcorporatie Portaal en de organisaties Movens en Gemiva. Beheerder is Janneke Jurgens.

.

Typisch Op Eigen Wieken

Een Goede Buur: elkaar vinden in de wijk

De plek die antwoorden geeft op bijvoorbeeld deze vragen:

  • Wat is er in mijn wijk te doen?
  • Wie kan ik waarmee helpen?
  • Aan wie kan ik hulp vragen?
  • Waar kom ik nieuwe mensen tegen?

Een Goede Buur is er speciaal voor jou! Voor iedereen in de wijk. We omarmen buurtinitiatieven en kennen alle organisaties in de wijk. Zo is een afspraak maken met het Sociale Wijkteam makkelijk. Al jouw vragen over welzijn, zorg, geldzaken en ondersteuning worden serieus en discreet behandeld.

Wij zijn maandag- en dinsdagochtend open van 09.00 tot 12.00 uur,  en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.
Telefonisch contact:  071 – 541 25 15

Luisterend oor
Kom eens langs voor een praatje of kopje koffie. Er is altijd wel een luisterend oor en geïnteresseerd in jouw verhaal. Iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. 

Alleen voor vaders
Elke vrijdag en zaterdag tussen 19.00 en 23.00 uur zijn alle vaders welkom. De De PowerVaders begeleiden dit buurtinitiatief. Op zondag van 18.00 tot 23.00 uur ben je ook van harte welkom voor deelname aan gezelschapsspellen of een kop koffie of thee. Meer informatie bij Said Amghar 071-5219253 of 06 – 54 74 22 48. 

Zelf koken?
Best wel uniek voor Leiden. Op Eigen Wieken beschikt over een ruime keuken. Samen met buren leer  je hier maaltijden bereiden. Ben jezelf een keukenprins(es)? Onthul je geheimen eens aan een ander. Het zal vast leiden tot een verrassende ontmoeting. Interesse? Bel 071 – 521 28 93.

Buurtgym
Is de sportschool te hoog gegrepen? Maar je wilt toch bewegen en vitaler worden? Loop eens binnen bij de buurtgym. Samen met anderen aan de slag, gezellig en gezond!

Zoek je hulp of wil je een ander ondersteunen?
We vinden het best moeilijk om iets aan een ander te vragen. Toch ben je hier op de juiste plek. Wij helpen om een antwoord te vinden op je vraag. Bekijk de volgende situaties eens:

  • Je zoekt een handige buurman/vrouw om een schilderij, spiegel of rookmelder op te hangen, die wil stofzuigen, ramen zemen of kleine reparaties kan uitvoeren.
  • Je wilt graag door iemand met de auto naar het ziekenhuis gebracht.
  • Je zoekt een maatje om samen jouw tuin te onderhouden of een goede buur die tuingereedschap beschikbaar stelt
  • Graag wil je met buurtgenoten samen koken en eten
  • Je wilt graag jouw steentje bijdragen aan de veilige wijk. Je zou best wel toezicht willen houden bij activiteiten en evenementen.
  • Je wilt graag activiteiten van het buurtkantoor op je nemen.

Herkenbaar? Bel Saïd Amghar voor alle mogelijkheden die er zijn: 06 – 54 74 22

Bezoekadres

Valkenpad 5
2317 AN Leiden
071 521 28 93
j.jurgens@libertasleiden.nl

Beheerder: Janneke Jurgens

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 08.00 – 23.00 uur en voor geagendeerde activiteiten.