Huis van de Buurt Matilo

Op het knooppunt van de wijken Roomburg en Meerburg staat het Huis van de Buurt Matilo. Kom eens langs. Iedereen is welkom en er is altijd wel iemand met een luisterend oor. Begaan en betrokken. De professionals en vrijwilligers bij Matilo maken initiatieven van wijkbewoners mogelijk.
Wil je iets speciaals voor de buurt betekenen of een buurtproject opzetten? Dat kan! Wij ondersteunen je, daar waar nodig.
Bij Matilo maak je nieuwe contacten en sluit je vriendschappen.

Typisch Matilo

Bezoek ’s middags het ‘Zelfregiecentrum Leiden‘. Dat is de plek waar iedereen met zijn eigen achtergrond terecht kan. Anderen begrijpen je, er is ruimte om gewoon te zijn en er zijn mensen die je ondersteunen om zaken voor elkaar te krijgen. Kom ook eens langs.

Een Goede Buur: elkaar vinden in de wijk

  • Wil je weten wat er in de wijk te doen is?
  • Wil je iets betekenen voor een ander?
  • Wil je meer mensen (leren) kennen?
  • Doe jij mee met Een Goede Buur?
  • Zoek je hulp?
  • Zoek je antwoorden op vragen over welzijn, zorg, geldzaken of ondersteuning?

Kom dan eens binnen bij Een Goede Buur of vraag naar het  sociaal wijkteam. Zij zijner voor jou, om snel en effectief antwoord op al jouw vragen te geven. Een Goede Buur is open op maandag en dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur

Bekijk hier de activiteiten van Een Goede Buur in Roodenburg

Gezellig samen zijn

Voor iedereen wat wils. Zoek je 2e hands spullen? Bezoek dan eens onze rommelmarkt. Kijk op het informatiebord wanneer de eerstvolgende is gepland. Wil je zelf verkopen? Informeer dan bij Tineke Tegelaar.

Hou je van biljarten? Ga met je sportieve speelmaat een potje spelen op onze professionele biljarttafel. Elke dag beschikbaar. Op dinsdag- en woensdagavond zijn er amateurwedstrijden. Doe ook eens mee.

Liever een kaartje leggen? Klaverjassen is elke vrijdagochtend van 09.45 – 11.45 uur onder leiding van Corrie van Deursen.

Speelgoed lenen

Leen gratis de Spelenkar. Een wagen vol speelgoed voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Voor binnen en buiten. Veilig en genoeg voor uren speelplezier. Iets voor jouw kinderen? Vraag dan naar Leila Paixao.

Bezoekadres

Zaanstraat 126
2314 XH Leiden
071 541 25 15
t.tegelaar@libertasleiden.nl

Beheerder: Tineke Tegelaar

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur en bij geagendeerde activiteiten.

Vrijwilligerswerk

Wil jij als vrijwilliger aan de slag van een van onze Huizen van de Buurt, Buurtontmoetingsplekken of in een Woonzorglocatie?
Lees nu meer…