Mag ik bij mijn vader of moeder op bezoek op locatie?

Vanaf 27 mei a.s. onze deuren weer openen voor beperkt bezoek

Hoe ziet de beperkte bezoekregeling eruit?
Het voorkomen van een COVID-19 besmetting bij andere bewoners en medewerkers heeft altijd onze hoogste prioriteit.

  • Eén vaste bezoeker per bewoner op een vast wekelijks moment.
  • In overleg met bewoner of vertegenwoordiger bepalen wij op welk wekelijks moment het bezoek plaatsvindt. Er is een inschrijfschema per locatie. Bezoek buiten afgesproken tijden wordt niet toegelaten.
  • De bezoeker ontvangt van te voren het bezoekprotocol op schrift.
  • De bezoeker vult per bezoek een checklist in met vragen over Covid-19. Elk bezoek wordt geregistreerd. Wanneer er sprake is van een besmetting met Covid-19, vindt een tijdelijke beperking van het bezoekbeleid plaats.
  • Mocht de vaste bezoeker klachten krijgen, dan mag het bezoek overgedragen worden aan een andere persoon. Echter dient deze persoon wel uit een ander huishouden te komen.
  • Handen wassen in de ontvangsthal, hier krijgt de bezoeker de voorgeschreven beschermende middelen aangereikt.
  • Medewerker van Libertas Leiden begeleidt de bezoeker via een vaste route naar appartement van de bewoner. Na afloop van het bezoek, verlaat de bezoeker het appartement van de bewoner niet zelfstandig.

Wanneer er een (vermoedelijke) COVID-19 besmetting is, dan nemen wij uiteraard persoonlijk contact op met de familie. Wij treffen direct maatregelen waarover wij u verder informeren.

Ondanks mooie initiatieven zoals beeldbellen, merken we dat het niet ontvangen van bezoek ontzettend verdrietig is voor bewoners en familie. Op verschillende locaties is een aangepaste vorm van bezoek inmiddels mogelijk. Bij dit bezoek blijft de bewoner aan de ene kant van een glaswand en de bezoeker aan de andere kant. Zij maken contact via een spreek-luister verbinding. Op deze manier kan er bezoek plaatsvinden zonder de kans besmet te raken.

Het is niet mogelijk een afspraak te maken met een bewoner die (verdacht) besmet is met het Coronavirus. Zij moeten op hun kamer verblijven.