Fietslessen, theorie en praktijklessen

Wilt u leren fietsen?

Vrijwilligers leren u fietsen door middel van theorie- en praktijklessen. Als u zelf geen fiets heeft dan kunt u gebruik maken van een fiets beschikbaar gesteld door Kringloopbedrijf Het Warenhuis in Leiden. Aanmelden voor de fietslessen kan bij Karin Witteman, sociaal werker 06 523 928 97, of kom woensdagochtend een keer langs.

Huis van de Buurt Morschwijck
Iedere woensdag van 9.30 – 11.30 uur.
De kosten zijn € 25,00 voor 10 lessen.

Fietslessen

De fietslessen worden verzorgd door een enthousiaste groep vrijwilligers. Met behulp van lesmateriaal van de Fietsersbond leert u de basisverkeersregels. Tegelijkertijd leert u aan de hand van een stappenplan stap voor stap fietsen. Nadat u goed heeft leren fietsen doet u een verkeersexamen waarbij u een echt fietsdiploma kan halen.

Verzekering

Voordat u aan de fietslessen begint, moet u goed verzekerd zijn. Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) bent u gedekt voor schade die u veroorzaakt aan anderen (bijvoorbeeld als uw fiets tegen een auto valt).

Kunnen fietsen en een fiets hebben is voor statushouders en andere burgers het instrument tot zelfstandigheid, integratie en participatie. Libertas Leiden wil dit graag ondersteunen en helpen bekendheid te geven.