Diploma’s voor zij-instromers bij Libertas leiden

Op 17 september was de feestelijke afsluiting van het verkorte leerwerktraject Verzorgende IG. Samen met Randstad en NCOI opleidingen bood Libertas Leiden dit compacte opleidingstraject voor zij-instromers aan.

Barbara Konstapel, HRM manager Libertas Leiden: “Mensen tijdens hun loopbaan die het roer om willen gooien en in een andere sector  willen gaan werken staan voor een uitdaging: je moet een gedegen opleiding doen en hebt ook inkomen nodig. Libertas Leiden heeft daar samen met Randstad en NCOI een unieke traject gemaakt door de reguliere opleiding van drie jaar in 15 maanden aan te bieden. Bij de selectie van de kandidaten is specifiek gekeken of zij, qua werkachtergrond en opleidingsniveau, in aanmerking kwamen voor dit traject, want het vraagt nogal wat van de student. Wij zijn enorm trots dat wij alle zeven gediplomeerden nu ook een dienstverband bij Libertas Leiden hebben kunnen aanbieden”.

De afstemming tussen de verschillende partijen verliep erg goed. Tijdens het gehele traject werden de studenten op de werkplek begeleid door ervaren collega’s. De docenten van NCOI verzorgden de praktijkgerichte klassikale lessen en zorgden er samen met Randstad voor dat de deelnemers op alle onderdelen de juiste begeleiding kregen.
Tijdens het leerwerktraject hebben de studenten zowel Zorg in de Wijk als Zorg in het verpleeghuis  goed leren kennen en zo hun keuze voor een nieuwe werkplek gemaakt. Zowel onze cliënten als collega’s zijn blij met deze gemotiveerde nieuwe collega’s.