De Nijs bestaat 100 jaar en geeft cadeaus aan Libertas Leiden

Bouwbedrijf M.J. de Nijs bestaat 100 jaar en dat wordt dit jaar gevierd. In verband met corona werden een aantal festiviteiten afgeblazen. De Nijs besloot om hiervoor in de plaats een goed doel te steunen. Tijdens de corona crisis viel het oog op de oudere mensen die in het verzorgingshuis zitten en wel wat extra vertier konden gebruiken.

Zij vroegen ons om een verlanglijstje. Wij waren zeer verrast door dit bijzondere gebaar en zo ontving woonzorglocatie Lorentzhof begin mei een al een tovertafel en magische schilderijen. De bewoners hebben hier veel plezier van.

Vandaag planden we samen alsnog een feestelijk moment in om de cadeaus symbolisch te overhandigen. Na de overhandiging van de Tessa robot door Danielle de Nijs aan onze bestuurder Tanja Ineke, volgde een korte demonstratie over de werking van de Tessa robot aan Daniëlle De Nijs en Marjorie de Nijs van Bouwbedrijf M.J. de Nijs. Wij gaan de twee Tessa’s inzetten bij cliënten in de Robijnhof. Alle bewoners van het wooncentrum werden vandaag getrakteerd op een stukje heerlijke taart.

 

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen is recent van start gegaan met het nieuwbouw project Robijnhof in de wijk Morschwijck in Leiden.  In het najaar van 2021 is de oplevering van de levensloopbestendige woningen (eerste blok) gepland. Daarna volgt asbestsanering en sloop van het huidige wooncentrum Robijnhof. In de tweede fase wordt het intramuraal zorgcomplex met 40 psychogeriatrische eenheden gebouwd.