Coronavaccinatie voor onze zorgmedewerkers

In januari start in onze GGD-regio het vaccineren tegen corona voor medewerkers in de zorg. Zorgmedewerkers die verpleeghuiszorg, thuiszorg en zorg vanuit de WMO bieden worden uitgenodigd voor de eerste corona vaccinatieronde. Daarom komen al onze zorgmedewerkers die direct contact hebben met bewoners in onze verpleeghuizen, cliënten in dagbesteding of bij cliënten thuis, in aanmerking voor een vaccinatie. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder.
Zij ontvangen deze week per post een uitnodiging om zich te laten vaccineren. Het vaccineren start in de week van 11 januari 2021.
Over het vaccineren van onze bewoners, cliënten en vrijwilligers verwachten we binnenkort meer informatie.

Libertas Leiden onderschrijft het belang van de coronavaccinatie en draagt dit ook uit in de organisatie.  Als er steeds meer mensen zijn gevaccineerd,  wordt het voor het coronavirus  steeds moeilijker om zich heen grijpen en zijn er minder maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verspreidt.  Het is de medewerker zelf die beslist of hij / zijn gevaccineerd wil worden.vaccineren tegen corona

Wij volgen de ontwikkelingen vanuit de overheid op de voet en passen de richtlijnen aan waar nodig.

Heeft u behoefte aan meer informatie? De meest actuele informatie vindt u op de landelijke website www.coronavaccinatie.nl.
Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Met vriendelijke groet,

Tanja Ineke
Bestuurder Libertas Leiden