Buurtbemiddeling Leiden e.o. is nu onderdeel van Kwadraad Maatschappelijk Werk

Met ingang van 1 november is Buurtbemiddeling Leiden en Omstreken een onderdeel van Kwadraad Maatschappelijk Werk geworden.
Het telefoonnummer is hetzelfde gebleven: 06-52637119. Het nieuwe mailadres is: bbleo@kwadraad.nl
Het gehele team van bemiddelaars en professionals is ook overgegaan naar Kwadraad en zal zich inspannen om deze verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Neem vooral contact op als wij iets voor u kunnen doen, in een kwestie die speelt tussen u en uw buren. Wij zijn werkzaam in Leiden, Oegstgeest, Katwijk, Noordwijk en Voorschoten.’

Hoe werkt buurtbemiddeling?
U en uw buren worden uitgenodigd voor een gesprek. Dit gesprek, door twee onafhankelijke en onpartijdige bemiddelaars, is vertrouwelijk en vindt plaats op een neutrale locatie. In dit gesprek luisteren zij naar het verhaal van u en van uw buren. Soms zijn er meerdere gesprekken nodig om tot een oplossing te komen waar u en de ander zich in kunnen vinden.

De methode werkt het beste in een zo vroeg mogelijk stadium van het conflict als de emoties nog niet al te hoog zijn opgelopen. De bemiddelaars besteden veel aandacht aan het herstel van het contact tussen de partijen. In de praktijk blijken de betrokkenen deze ruimte nodig te hebben voor de erkenning van het probleem, de uitwisseling van emoties en de zoektocht naar een oplossing. Buurtbemiddeling doet geen bindende uitspraken, zoals de rijdende rechter, maar helpt u om zelf een oplossing voor het meningsverschil te bedenken, samen met uw buren.