Blijf bij elkaar in beeld

Het initiatief Blijf in Beeld helpt mensen zonder mobieltje met beeldbellen, zodat zij in contact blijven met familie of vrijwilligers. Door het coronavirus is de manier waarop we contact houden met elkaar in korte tijd heel erg veranderd. Een kopje koffie bij de buren of een bezoek van familie of vrienden is er misschien niet meer bij. Mist u het eerst zo vanzelfsprekende contact met uw familie, buren en vrienden ook zo? Enkele inwoners van Leiden en lokale organisaties, waaronder Libertas Leiden, Topaz, Radius,  Marente, Ouderencontact ProfBurgWijk, GO Noord!, KBO Zuid-Holland, afdeling Leiden, slaan de handen ineen om u weer een stukje aanspraak terug te geven met het volgende initiatief: ‘Blijf in Beeld’

Misschien heeft u geen mobiele telefoon, maar wij helpen u hier graag bij.

In samenwerking met alle betrokken partijen willen wij u het volgende vragen/aanbieden:

  1. Heeft u geen mobiele telefoon en wilt u graag beeldbellen met mensen uit uw omgeving of een vrijwilliger waarmee u regelmatig contact heeft? Meld u dan aan door ons te bellen op telefoonnummer 06-44595123. Wij kunnen u helpen door 2 maanden lang een gratis tweedehands telefoon ter beschikking te stellen. Hiermee kunt u gedurende deze periode in contact blijven met  uw familie, vrienden en bekenden en/of huisarts, fysiotherapeut, vrijwilliger etc.
  2. Wanneer u zich aanmeldt, neemt een vrijwilliger die bij dit project betrokken is contact met u op. Zij/hij zal een afspraak met u maken om de telefoon bij u thuis te brengen. Hij of zij blijft uiteraard op veilige afstand. Bij de telefoon zit ook een eenvoudige instructie op papier, waarmee u meteen aan de slag kunt.
  3. Na twee dagen zal uw vrijwilliger telefonisch contact met u opnemen om te vragen hoe het is gegaan en u indien nodig verder te helpen met de telefoon.

Doe mee en laten we elkaar bij elkaar in beeld blijven.

Met vriendelijke groet,

Namens de deelnemende organisaties,

Charlotte Poot, initiatiefneemster Blijf in Beeld