Benjamin Martens nieuwe bestuurder Libertas Leiden

De raad van toezicht heeft Benjamin Martens per 1 oktober 2021 benoemd als nieuwe bestuurder van Libertas Leiden. Op dit moment is hij directeur klinische en acute psychiatrie bij GGZ inGeest, regio Amsterdam/Amstelland. Hij volgt Tanja Ineke op die in juli voorzitter Raad van Bestuur Woongroep Samen is geworden.

“Wij zijn blij met de benoeming van Benjamin Martens als nieuwe bestuurder”, aldus Martiene Branderhorst, voorzitter raad van toezicht Libertas Leiden. “Met Benjamin hebben wij een enthousiaste en verbindende bestuurder gevonden die samen met alle medewerkers van Libertas Leiden de ingezette koers gaat voortzetten. Hij heeft een goed strategisch en financieel inzicht, een breed netwerk en kent zowel de zorg als Leiden heel goed. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Brede ervaring in de zorg

Benjamin Martens nieuwe bestuurder

Benjamin Martens nieuwe bestuurder Libertas Leiden

Benjamin Martens heeft een brede zorgachtergrond en werkte de afgelopen 10 jaar in de geestelijke gezondheidszorg in diverse managementfuncties.

Benjamin kijkt uit naar zijn nieuwe baan: “Ik ben erg trots dat ik het team van Libertas Leiden ga versterken, een organisatie die al ruim 60 jaar vertrouwde zorg dicht bij de Leidse inwoners biedt. Ik wil daarbij graag verbinden, aanspreekbaar en zichtbaar zijn voor de collega’s binnen de organisatie en de belangrijke partners om ons heen.”