Als ik thuis kom van mijn werk, denk ik: Ik heb echt iets positiefs gedaan

Damira is een trouwe bezoeker van de Buurtontmoetingsplek (BOP)  en doet veel voor de wijk. Maar ze wil meer!.

“Via Marlies van Project Door ben ik in de BOP Rijn en Vliet beland. Ik kwam eerst alleen om een bakkie te doen. Ik zat vaak alleen thuis. En dat vond ik maar niets. Een bakkie doen met zijn allen is toch veel gezelliger! Daarna kwam ik veel vaker naar de BOP ben ik eigenlijk blijven ‘plakken’.”

Tegenwoordig is Damira niet alleen maar een bezoeker van de BOP, maar doet ze ook vrijwilligerswerk. “Ik ben gastvrouw bij de taallessen en werk in het restaurant van Rijn en Vliet.”

Damira woont al 25 jaar in het Jacques Urlusplantsoen. “Mensen komen en gaan en uiteindelijk kende ik niet veel meer mensen meer. Door de BOP ben ik weer in contact gekomen met andere buurtbewoners en doe ik allerlei klusjes voor buren, zoals af en toe een boodschapje voor een mevrouw die niet goed ter been is. “Ze kan haar huis niet uit, dus help ik haar zo nu en dan. En ik wil eigenlijk veel meer in de buurt doen”.

Dat er in de buurt behoefte is aan meer activiteiten, is ook bij Damira bekend en ze heeft dan ook veel ideeën. “Eigenlijk zouden er taallessen op verschillende niveaus moeten worden gegeven. Er is nu een ‘taalles zonder boeken’, maar er zou ook Nederlandse les voor gevorderden moeten komen. Die wordt natuurlijk wel op ander locaties in de stad gegeven, maar nog niet in de BOP. En daar is echt veel vraag naar. Dat leeft echt in de wijk. Ook zouden er veel mensen baat hebben bij computerles”.

Damira heeft ook een job in het restaurant van Libertas. “Daar help ik met tafeldekken en serveren en soms breng ik ook bewoners naar boven”. Damira wil graag iets voor anderen betekenen en daarom is ze erg blij met het werk wat ze doet. “Als ik thuis kom van mijn werk, denk ik: Ik heb echt iets positiefs gedaan.”

Damira heeft grote stappen gemaakt en ze wil nog verder. “Over vijf jaar wil ik dat het beter met mezelf gaat. Want dan kan nog meer voor andere mensen betekenen. En het liefst doe ik dat natuurlijk vanuit  een betaalde baan.”