150ste Tour d’Amour te gast bij Rijn en Vliet

28 juni: Programma over diversiteit in de ouderenzorg

Te veel roze ouderen durven nog steeds niet zichzelf te zijn in hun eigen woonomgeving. Dat komt met name door onbegrip van leeftijdgenoten. Ook speelt onwetendheid bij bewoners, medewerkers, vrijwilligers en stagiaires in de zorg vaak een rol.

Onder het motto #plezier in diversiteit ontwikkelt Libertas Leiden een diversiteitbeleid met aandacht voor alle vormen van verschillen die kunnen leiden tot onbegrip en soms pestgedrag. Verschillen in bijvoorbeeld geloof, huiskleur, seksuele voorkeur en gewicht.

Jezelf kunnen zijn is een recht voor iedereen

Op 28 juni besteden we aandacht aan het onderwerp seksuele oriëntatie en genderidentiteit en -expressie.  Speciale gast voor deze middag is schrijfster Eveline van de Putte. Zij breekt een lans voor LHBTI* ouderen. Zij schreef twee boeken over het onderwerp; ‘Stormachtig stil, levensverhalen van roze ouderen’ en ‘Nieuwe namen, levensverhalen van transgender oudere’.
Naast Eveline is Magda Römgens, Leidse 50+ roze ambassadeur, ook te gast en is er een SPETTEREND optreden van Victoria False

Voor Libertas Leiden is Tour d’Amour een van de manieren om de visie op diversiteit te delen en te luisteren naar ideeën en meningen vanuit de omgeving. Daarom open we op vrijdagmiddag 28 juni de deuren van Rijn en Vliet en heten iedereen van harte welkom.

Vrijdag 28 juni 2019
14.30 – 16.15 uur (inloop vanaf 14.00 uur)

Woonzorgcentrum Rijn en Vliet, Aaltje Noorderwierlaan 1 Leiden